Preview Mode Links will not work in preview mode

Livsöden

Mar 12, 2018

När Peter var 22 år gammal upptäckte läkare att han hade njursjukdomen IgA-Nefrit. Tio år senare hade han bara nio procent njurfunktion kvar och var i akut behov av en ny njure. Hör hans berättelse i veckans avsnitt, om när livet ställs på ända och hur det är att vänta på ett nytt organ.


Feb 26, 2018

Den här veckans avsnitt handlar om kriget i forna Jugoslavien. Ni hör Ismar berätta om när kriget kom till hans hemstad Jajce i Bosnien. I avsnittet hör ni också Johan Hansson som var plutonchef i den nordiska bataljonen, samt Gunnar Åselius, militärhistoriker.

Vi berättar också en spännande...


Feb 19, 2018

I veckans avsnitt hör ni del två av Amelies berättelse om sin tid med ätstörningar. Hon är frisk idag och ger sina råd till andra som tampas med liknande problem. Ni hör också fortsättningen på intervjun med Hanna Kilander som jobbar som kommunikatör och behandlare av ätstörningar på Stockholms Centrum...


Feb 12, 2018

Hur är det att leva med anorexia i över tio års tid? Den här veckan hör ni Amelies berättelse om sin tid med ätstörningar. Trots att hon blev gravid i 20-årsåldern fortsatte hon att svälta sig själv. Hon föreläser idag om sina ätstörningar på organisationen SHEDO.

I programmet hör ni också Hanna...


Feb 5, 2018

1945 befriades Hanna Mühlrads morfar från förintelselägret Bergen-Belsen i Tyskland. 72 år senare demonstrerar nazister i Göteborg.

I veckans avsnitt hör ni Hanna Mühlrad och Micael Bindefeld berätta om hur de upplever antisemitismen i Sverige. Vi pratar också med Gustav Fridolin och Annie Lööf om vad som...