Preview Mode Links will not work in preview mode

Livsöden

Apr 23, 2018

Veckans tema är maskrosbarn, barn som växer upp med föräldrar med psykisk sjukdom eller missbruksproblem.

I avsnittet hör ni Linns berättelse om sin barndom i en splittrad familj kantad av alkoholmissbruk och psykisk misshandel.

Ni hör också en intervju med Denise Madsen, en av grundarna till organisationen...


Apr 9, 2018

Hur är det att leva med en ständig rädsla för andra människors uppmärksamhet? I veckans avsnitt berättar Eric Bergström, grundare av Ångestskolan, om sina 15 år med social fobi – och hur han blev fri från den.

Vi intervjuar också Tomas Furmark, professor i psykologi, om varför vissa utvecklar social fobi...


Mar 26, 2018

Utifrån sett hade Cecilia ett väldigt lyckat liv. Hon hade villa, Volvo, en man och två söner. Ändå valde hon att avsluta sitt liv vid 34 års ålder. Hör hennes pappa och lillebror berätta om deras sökande efter svaret på frågan: varför?

I programmet intervjuar vi även Pirjo Stråte, ordförande...


Mar 12, 2018

När Peter var 22 år gammal upptäckte läkare att han hade njursjukdomen IgA-Nefrit. Tio år senare hade han bara nio procent njurfunktion kvar och var i akut behov av en ny njure. Hör hans berättelse i veckans avsnitt, om när livet ställs på ända och hur det är att vänta på ett nytt organ.


Feb 26, 2018

Den här veckans avsnitt handlar om kriget i forna Jugoslavien. Ni hör Ismar berätta om när kriget kom till hans hemstad Jajce i Bosnien. I avsnittet hör ni också Johan Hansson som var plutonchef i den nordiska bataljonen, samt Gunnar Åselius, militärhistoriker.

Vi berättar också en spännande...